שתף את המתכון:

קרואסון במילוי אונטריב

החומרים:

1.5 – 2 קילו קילו בשר לבישול ארוך חתוך לקוביות – אני מכינה עם צלי כתף (מס' 5) ועם אסאדו בלי עצם
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות.
3/4 כוס רוטב בר בי קיו
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות סילאן או סוכר חום
כוס יין לבן (לא חובה, אבל מוסיף)
מים לכיסוי הבשר

**אם לא רוצים רוטב בר בי קיו קנוי אפשר להכין רק עם רוטב של סויה סילאן ויין אבל הרוטב ממש ממש מוסיף פה.

החומרים:

1.5 – 2 קילו קילו בשר לבישול ארוך חתוך לקוביות – אני מכינה עם אונטריב מס' 2
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות.
3/4 כוס רוטב בר בי קיו
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות סילאן או סוכר חום
כוס יין לבן (לא חובה, אבל מוסיף)
מים לכיסוי הבשר

**אם לא רוצים רוטב בר בי קיו קנוי אפשר להכין רק עם רוטב של סויה סילאן ויין אבל הרוטב ממש ממש מוסיף פה.

וחזרה לבשר – כאמור, משחימים אותו טוב טוב מכל הצדדים, כל פעם כמה חתיכות (מה שמוכן מעבירים לצלחת בצד) עד שכל הבשר שחום יפה.

כשמסיימים עוברים להשחים את הבצל. אגב, אפשר גם להתחיל קודם בבצל ואז לעבור לבשר. זה לא ממש קריטי.

בסיום ההשחמות מכניסים לסיר את הבשר, הבצל ואת חומרי הרוטב – רוטב בר בי קיו, סויה, סילאן ויין. אני אישית לא מוסיפה מלח ופלפל כי רוטב הבר בי קיו והסויה מלוחים מספיק.

מחממים הכל יחד עד שהנוזלים בסיר מגיעים לרתיחה. ואז סוגרים מכסה, מנמיכים את החום לבעבוע עדין (בכיריים שלי זה היה על דרגת חום 4.5 – 5) וממשיכים לבשל עוד 3-4 שעות עד שהבשר רך רך רך (ואפשר גם יותר אם יש לכם זמן).

בשלב הזה אפשר גם להעביר את הסיר לתנור לחום של 120-140 מעלות (תלוי כמה חזק התנור שלכם) ולתת לבשר להתבשל בסיר 3-4 שעות עד שהבשר רך.

חשוב לוודא שהבשר מכוסה בנוזלים אחרת החלק העליון שלו יתייבש.

בשלב הזה הבשר מוכן ואפשר לפרק אותו לחוטים חוטים בעזרת מזלג. מבטיחה לכם שלא תוכלו להתאפק ותהיו חייבים לטעום.

אגב, הבשר בשלב הזה יכול להיות מוגש גם כקדירה ולא חייבים לפרק אותו.

שלב אחרון… פותחים את הקרואסונים , מחממים אותם מעט בתנור , ממלאים בבשר , זולפים מעל קרם לוטוס מומס ומפזרים שיערות חלווה…

בתאבון!!!

מתכונים נוספים:

מתכונים

אסאדו

אוהבים בישול ארוך?? רוצים מחמאות על נתח נימוך וטעים?? המתכוו הזה בדיוק בשבילכם… *מנה עבור כ6-8 סועדים מצרכים : גוש אסאדו ללא עצם 2.5 ק״ג

המשך לקרוא »
מתכונים

חזה אווז

1 חורצים פסים לאורך ולרוחב בשומן החזה. 2 יוצקים את השמן למחבת וצורבים את חזה האווז קודם מהצד של השומן למשך כ- 3 דקות מכל צד. …

המשך לקרוא »